1.Çakra – Kök Çakra Nedir?

Kök çakra, insan vücudunda bulunan 7 çakradan bir tanesidir. Muladhara olarak da bilinen kök çakrayı kök destek olarak Türkçeleştirmek mümkündür. Çünkü Mula kelimesinin anlamı kök, dhara kelimesinin anlamı ise destektir. 

Kök çakranın vücut içerisinde ki en önemli rolü bireyin enerjisi ile yeryüzü arasındaki bağlantının kurulabilmesini sağlamaktır. Kök çakranın yapmış olduğu bu işlem topraklama olarak isimlendirilmektedir. Bireyler, kök çakralarına ulaşmak ve onu düşünmek istediklerinde yeryüzünde hayatta kalabilmek için yaptığı şeyleri düşünmesi gerekmektedir. Bu sayede bireyler, kök çakralarına ulaşabilmektedir. Kök çakra, genellikle kişilerin hayatta kalabilmesini sağlamaktan sorumludur. Bu nedenle oldukça hayati bir öneme sahip olan kök çakra, kişilerin duygusal ve finansal olarak güvende kalmasını sağlamaktadır. 

Kök Çakra Hakkında Temel Bilgiler

Kök çakra ile ilgili bilinmesi gereken temel bilgiler bulunmaktadır. Bu bilgileri aşağıdaki gibi açıklamak mümkündür. 

  1. Kök çakra, omurganın alt kısmında bulunur. 
  2. Kök çakranın rengi kırmızıdır. 
  3. Kök çakranın elementi topraktır. 
  4. Kök çakranın sembolü, dört yapraklı kırmızı lotus çiçeğidir. 
  5. Kök çakranın kontrol ettiği organ ve salgı bezleri; dişler, adrenalin, ayaklar, mesane, böbrekler, kan dolaşım sistemleri, yumurtalıklar, boşaltım sistemi, prostat şeklindedir. 
  6. Kök çakrayı etkileyen ve dengeleyen taşlar; kırmızı akik, yakut, hematit, mercan, lal taşı, oniks, siyah turmalin, dumanlı kuvars ve siyah obsidyen şeklindedir. 
  7. Kök çakrayı etkileyen şifalı bitki ve yağlar ise melek otu, paçuli, vetiver, zencefil, elemi sandal ağacı, melisa, karanfil, mür ve gül ağacı şeklindedir. 

Kök Çakranın Vücuda Etkisi

Kök çakranın başarılı bir şekilde dengelenmesi sonucunda kişiler para, sığınak ve güvenlik konusunda kendilerini çok daha özgür ve başarılı hissederler. Kök çakranın insan vücuduna en büyük etkisi budur. Bunun yanı sıra kök çakranın çok fazla çalışması durumunda ise kişiler heyecanlı, sinirli ve endişeli bir yapıya bürünebilirler. Üstelik kök çakranın fazla çalışması kadınlar yumurtalık sorunlarına erkeklerde ise prostat problemlerine neden olmaktadır. Bunun tam tersi yani kök çakranın az çalıştığı durumlarda ide kişiler sık sık hayal kuran, odaklanma sıkıntısı yaşayan kişilere dönüşebilirler.